Klant in beeld: Een veelzijdige bandzaagmachine voor Van Raam Fietsen!

Bij Van Raam Fietsen in Varsseveld worden aangepaste fietsen gemaakt voor mensen met een beperking. Wie niet meer op een gewone fiets kan rijden, kan hier terecht voor bijvoorbeeld een driewielfiets, rolstoelfiets, tandem of een lage instapfiets. Dimatech heeft een klein steentje aan de productie mogen bijdragen: wij leverden een bandzaagmachine voor deze fietsfabrikant.

De Mep Shark 331 NC 5.0 Spider is een volautomatische bandzaagmachine, maar de machine kan ook halfautomatisch functioneren. De bandzaagmachine is geschikt voor zaagsneden van 0º tot 60º links. De MEP 5.0 besturing van deze CNC machine wordt bediend met 7” Touch screen. In één materiaalopspanning kunnen tot 32 verschillende zaagprogramma’s worden gezaagd!

Van Raam Fietsen: een klant om trots op te zijn

Van Raam produceert al bijna 110 jaar fietsen. Al meer dan 35 jaar geleden kwam de speciale focus op aangepaste fietsen te liggen. Sindsdien worden er talloze kwaliteitsfietsen geproduceerd in Varsseveld, voor mensen die op zoek zijn naar meer veiligheid en stabiliteit tijdens het fietsen. Daarmee levert Van Raam Fietsen een belangrijke bijdrage aan de integratie van mensen met een beperking in de samenleving.

De bandzaagmachine werd door ons op locatie geleverd.

In 2018 opende de nieuwe, moderne fietsfabriek van Van Raam: één van de meest schone, slimme en innovatieve fabrieken van Nederland. Er wordt niets op voorraad geproduceerd, elke fiets wordt uniek gefabriceerd. Deze fietsen gaan bovendien de hele wereld over, met de nadruk op vrijwel alle Europese landen en Noord-Amerika.

Meer weten over de bandzaagmachine?

De Mep Shark 331 NC 5.0 Spider is een CNC bandzaagmachine, met twee bestuurde assen: zo kan men uit één materiaalopspanning tot 1000 verschillende zaagsneden maken. De machine heeft een volledige gietijzeren zaagbeugel, wat zorgt voor een hoge stabiliteit, een laag geluidsniveau, minder trillingen, een langere levensduur van de zaagband, en bovendien een nauwkeurige, rechte en gladde zaagsnede. Andere voordelen: de Mep Shark 331 zaagt met een minimaal materiaalverlies (1,2 mm), en is geschikt voor het zagen van volmateriaal, dik- en dunwandige profielen in vele materialen, zoals roestvrijstaal, staal, lichtmetaal, legeringen, aluminium, brons en koper.

Bekijk hier alle specificaties

Kan Dimatech ook jouw fabriek verrijken?

Dimatech koopt en verkoopt nieuwe en tweedehands metaalbewerkingsmachines, waaronder draaibanken, freesbanken, kolomboormachines en zaagmachines. Bovendien zijn wij uitgegroeid tot een totaalleverancier van werkplaatsbenodigdheden, persoonlijke beschermingsmiddelen, slijptechniek, meettechniek en verspanende gereedschappen. Persoonlijke aandacht en service staan bij ons hoog in het vaandel. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!