Een Abene Freesmachine voor een bijzondere klant

Begin dit jaar verwelkomde Dimatech een bijzondere nieuwe klant: we hebben een freesmachine geleverd aan het European Space Research and Technology Centre (ESTEC) in Noordwijk! Op locatie hebben we de ABENE VHF-380 TI geïnstalleerd.

De ABENE VHF-380 TI is een CNC-gestuurde freesbank, die is uitgerust met HEIDENHAIN TNC 620 besturing. Dankzij het krachtige motorvermogen en de programmeerbare bovenram is de ABENE freesbank breed inzetbaar: van serieproductie tot precisiewerk, van algemene machinebouw tot het testen en het bouwen van prototypes.

De klant: European Space Research and Technology Centre
Het ESTEC in Noordwijk is het technisch hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Bij ESTEC werken meer dan tweeduizend specialisten aan tientallen ruimtevaartprojecten. Denk bijvoorbeeld aan bemande en onbemande ruimtemissies en onderzoek naar verschillende soorten satellieten. De nieuwe ABENE freesbank gaat een bijdrage leveren in het grootste ruimtevaarttechnologiecentrum van Europa!

Technische informatie voor de kenners
ABENE freesmachines staan bekend als degelijk, betrouwbaar en flexibel inzetbaar. Het Zweedse bedrijf ABENE bestaat al ruim 80 jaar. Sindsdien vonden al meer dan 9000 machines hun weg naar de metaalindustrie in bedrijven en fabrieken over de wereld. Dimatech heeft diverse freesbanken van ABENE in het assortiment. Heb je een speciaal verzoek? Neem contact met ons op!

De Abene VHF-380-TI is uitgevoerd met:

De service van Dimatech
Ben je zelf op zoek naar een freesbank, zaagmachine, draaibank, slijpmachine of kolomboormachine? Wanneer je een machine bestelt bij Dimatech, dan wordt deze door onze servicemonteur op locatie afgeleverd en geïnstalleerd. Bovendien kunnen we instructies geven voor alle gebruiksmogelijkheden van de machine. Na installatie staan we nog steeds voor je klaar, voor het verlenen van service, onderhoud en reparaties.

N.B.: De mening die in dit artikel wordt gegeven, kan op geen enkele manier worden opgevat als een weergave van de officiële mening van ESA.