Plaatschaar

Dimatech richt zich op de in- en verkoop van de plaatschaar. Hierdoor komen verschillende merken bij ons langs in het assortiment. Denk hierbij aan merken zoals Safan, Darley, LVD, Durma en Omag.

Elektrische of hydraulische Plaatschaar

Wanneer u interesse heeft in het aanschaffen van een plaatschaar, is het van belang goed te kijken naar de capaciteit waarmee u materiaal wilt gaan bewerken. Bij de plaatscharen heeft u keuze uit twee soorten aandrijving: elektrisch of hydraulisch. De hydraulische plaatscharen zijn vooral een optie bij het bewerken van dikker plaatwerk, dit zijn ook zwaardere machines. Tegenwoordig zijn veel plaatscharen ook voorzien van CNC-besturing.

Return-to-sender

Ook bestaat er de mogelijkheid om een plaatschaar met de functie Return-to-sender te kopen. De voordelen van deze optie zijn:

  • De terugvoer van de plaat: de geknipte delen worden dan automatisch teruggevoerd naar de schaartafel. De bedieningsman hoeft daardoor niet steeds naar de achterzijde van de schaar te lopen om eventuele geknipte delen op te pakken.
  • Minder beschadiging aan de schaar: door delen van de plaat terug te laten komen op de schaartafel wordt beschadiging voorkomen.
  • Omgekeerd knippen: met return-to-sender hooghoudt installatie is het ook mogelijk de achteraanslag te gebruiken als vooraanslag. Het te bewerkte plaatdeel ligt nu achter het mes op de hooghoudarm. Dit biedt twee voordelen: het torsievrij knippen van smalle stroken en het zeer nauwkeurig in stroken knippen van voorgeponste platen.

Nieuwe- of gebruikte Plaatschaar kopen

Dimatech levert zowel nieuwe als gebruikte plaatscharen. Bij de nieuwe machines is de Jorg plaatschaar een bekend Nederlands merk. Zoekt u een tweedehands plaatschaar, dan heeft Dimatech ook regelmatig Safan, Haco, HM, LVD en Durma plaatscharen te koop.

Tweedehands plaatschaar

Wanneer u een tweedehands plaatschaar koopt bij Dimatech zorgen wij er uiteraard voor dat deze machine helemaal wordt nagelopen. Daarbij reinigen we de gehele machine en we vervangen onderdelen waar nodig. Het kan ook voorkomen dat een machine niet helemaal voldoet aan de laatste Arbo- of veiligheidseisen. Door aanpassingen te doen aan de machine kunnen we ervoor zorgen dat hij wel voldoet aan deze voorwaarden.

Dimatech kan de gekochte plaatschaar op uw bedrijf plaatsen en meteen installeren en instellen. Het is belangrijk om de kniphoek goed in te stellen. Door dit goed te doen, is er minder snijkracht nodig, beperkt u de langskromming van geknipte stroken en verlengt u de levensduur van de machine.